Hyvinvointia ja hyvän olon tunnetta myös ratsullesi - Ja koko ratsukolle

Hevoskannan ja aikuisharrastajien määrän voimakas kasvu sekä yleisen tietämyksen lisääntyminen ovat synnyttäneet tarpeen käyttöeläinten hieronnalle. Urheilevat eläimet kaipaavat ennaltaehkäisevää ja palauttavaa hierontaa, jotta niiden elimistö pystyisi kehittymään ja toimimaan tavoitteiden mukaisesti. Eikä hieronta enää ole yksinomaan kilpahevosten etuoikeus, vaan hyvä lisä myös harrasteratsun tai tuntihevosen arkeen. Hyvinvoiva hevonen palvelee ratsastajaansa mielellään ja on hyvä ja helppo käsitellä.

Hieronta laukaisee erilaisia jännitystiloja, ja on aivan kuten asiallinen kengitys, hyvät varusteet, ja oikeanlainen ruokintakin, tärkeä ennaltaehkäisevä hoitotoimenpide hevosen hyvinvoinnin kannalta.

Rasittuessaan lihas lyhenee ja kiristyy, josta seuraa lihaksen aineenvaihdunnan heikkeneminen. Tämä puolestaan heikentää lihaksen elastisia ominaisuuksia, jolloin myös liikeradat lyhenevät. Hevoshieronta rentouttaa jännityksiä lihaksista ja sidekudoksista. Turvotus vähenee, kiinnikkeet pehmenevät ja rasituksesta palautuminen nopeutuu. Hevoselle kehittyy oikea kehonasento, jossa mikään lihas tai lihasryhmä ei paina eikä rasita kehon normaalia fysiologista asentoa. Hieronnan aikana verenkierto vilkastuu, kuona-aineet, kuten maitohappo, poistuvat nopeammin ja myös vastustuskyky paranee. Hevosesta tulee rauhallinen ja reaktiivisempi, sekä rohkeampi näyttämään olotilansa omistajalleen.

Ja koska kokonaisuus, tyytyväinen ratsukko, on osiensa summa, tarjoaa Via Hippo hyvinvointipalveluja myös ratsastajille. Jotta suoran hevosen päällä istuisi myös suora ratsastaja, ja koko ratsukko pystyisi näin parempiin ja optimaalisiin suorituksiin, kuuluu palvelutarjontaamme myös ratsastajien kehotietoisuutta lisääviä ja kehon kireyksiin ja toispuoleisuuksiin auttavia palveluja, kuten ratsastajien omat pilates-tunnit ja istuntakurssit. Yhtälailla hyvät ja sopivat varusteet ovat osa kokonaisuutta, ja niinpä voit kauttamme tilata hyvinvointia ja hoitoa tukevia tuotteita, kuin myös satulansovitusta.