Via Hippo – Hevoshieronnasta

Hevosta luullaan usein ja turhaan niin suureksi eläimeksi, ettei siihen voi hieronnalla vaikuttaa. Hevosen iho on itse asiassa paljon kosketusherkempi kuin ihmisen, ja se on myös reagointinopeudeltaan ihmistä parempi. Jo pelkkä kosketus ja sively lisäävät hevosen kehotietoisuutta ja hyvänolon tunnetta.

Hevonen viestii olotilastaan koko ruumiinkielellään, täysin estottomasti ja avoimesti, kunhan sille annetaan siihen tilaisuus. Monisatakiloinen eläin saattaa hieronnan aikana sulkea silmänsä, haukotella, ja alkaa keinua hieronnan tahdissa.

Hoidoissa käytettävässä hierontamenetelmässä hoito tapahtuu hevosen ehdoilla. Kyseessä on tapa jolla hevosta lähestytään ja rakennetaan luottamus. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on voida vaikuttaa hevosen lihasmuistiin niin, että se pyrkisi seisomaan tasaisesti kaikilla neljällä jalallaan ja näin keho kuormittuisi fysiologisesti oikein.

Hevosta ei voi pakottaa luottamaan, mutta sille voi antaa siihen mahdollisuuden, aivan kuten sille voi antaa mahdollisuuden viestiä kehonsa olotilasta – mahdollisista kipupisteistä, kiristyksistä, ja jännitystiloista. Hevonen näyttää usein koko ruumiinkielellään, että käsittely on sille mieluisaa ja vaikutukseltaan positiivista.