Slovenia

Slovenia on monelle matkailijalle uusi tuttavuus, ja varsinkin maan golf-tarjonta on pysynyt pitkään salassa. Golfin harrastajamäärä kuitenkin kasvaa maassa tasaisesti ja uusia tasokkaita kenttiä perustetaan koko ajan lisää. Koska kentät ovat lähinnä yksityisessä tai yritysten omistuksessa, ovat panostukset ja investoinnit niihin usein merkittäviä.

Slovenia on monimuotoinen, kaunis ja kompakti maa. Koska etäisyydet ovat lyhyitä ja tieverkko hyvässä kunnossa, matkailijan on mukava liikkua paikasta toiseen ja kokea maan tarjonta helposti ja kattavasti.

Via Hippo on poiminut Slovenian tarjontaansa hyvin erilaisia kenttiä pelattaviksi ja mahdollisimman monimuotoisia maisemia nähtäviksi. Koska maa on kompakti ja sijaitsee monen muun mielenkiintoisen kohdemaan tiukassa syleilyssä, on matkaohjelmaansa mahdollista muokata niin, että jo pitkän viikonlopun aikana ehtii pelaamaan niin Kroatian kuin Italiankin puolelle.

Kaunis Bled

Kieromatka alkaa Bledin huikeista maisemista, Alppien juurelta, kirkasvetisen vuoristojärven rantoja kiertelevän kaupungin ja sen golf-kenttien parista. Bledin maisemia kutsutaan satumaisen kauniiksi ja kentät ovat maan vanhimmat ja suosituimmat. Golf & Country Club Bled avattiin vuonna 1937 ja täyspitkä King’s Course kuuluu oikutetusti Euroopan 100 parhaimman kentän joukkoon.

Bledissä majoitutaan tasokkaassa neljän tähden hotelli Parkissa.

Linnoja ja luksusta.

Vuoristomaisemista matka jatkuu kohti Slovenian kaakkoista osaa, ja Otocecin keskiaikaista linnaa. Tämä Krka-joen saaressa sijaitseva linna ulottaa historiansa 1200 luvulle ja muutama vuosi sitten se on vanhaa kunnioittaen restauroitu upeaksi viiden tähden hotelliksi. Linnan oma golf-kenttä on juuri avattu 18-reikäiseksi laajennettuna ja jo 9-reikäisenä se on monia kehuja saanut ja mainetta niittänyt. Mm. Lassi Tillander on kentän pelattuaan listannut sen omaan top 10:nsä.

Kenttä on muodoiltaan mäkinen ja jos kierroksen aikana joutuukin itseään hieman patistamaan, niin kaiken taatusti kruunaa upean majoituspaikkamme suussa sulava illallinen ja ensiluokkainen palvelu. Toki kentän voi kiertää myös golfautolla, jolla voi siirtyä myös kentän ja klubin välillä.

Otocecin linnalta pääsee pelaamaan myös toisen linnan, noin 30 km:n päässä sijaitsevan Mokricen, kentälle. Tämä 18-reikäinen kenttä sijaitsee kauniissa maisemissa Doljensken kukkuloilla, linnan puistoon rajautuen ja se riittää haastamaan kokeneemmatkin pelaajat. Mokrice sijaitsee lähellä Kroatian rajaa ja heille, jotka haluavat lomansa aikana pelata myös Kroatian puolella on Zagrebin kenttä vaihtoehtona kolmannen matkapäivän kohteeksi.

Matkan toisen ja kolmannen päivän aikana on linnassa majoittuvilla vierailla mahdollisuus käyttää myös läheisten kylpylöiden palveluita. Ryhmät saavat kauttamme alennusta spa-hoidoista.

Ihana Italia, Lipizza ja Trieste

Matkan neljäntenä päivänä tie vie Italiaan. Majoittautuminen tapahtuu Lipican kuuluisan hevossiittolan alueella, hotelli Maestosossa. Lipican alueella on oma 9-reikäinen kenttä, mutta aivan kiven heiton päästä, Italian puolelta löytyy Padricen täyspitkä, pidetty ja kiitelty kenttä. Padricesta aukeavat kauniit näkymät Triesteen ja Adrianmerelle.

Matkapakettiin kuuluu Padricen ja Lipican GF, joten halutessaan paluupäivän aamuna on vielä hyvin aikaa kiertää Lipican oma 9-reikäinen kenttä. Lähistöllä sijaitsevat myös huikeat, Unescon maailmanperintolistallakin olevat Skocjanin tippukiviluolat, ja paluumatkalle kohti Ljubljanaa ja lentokenttää osuvat myös Postojnan luolastot. Piipahdus kauniiseen pääkaupunkiin tuo myös osaltaan vaihtelua matkaohjelmaan.

Slovenian kiertomatkat ovat suunniteltu toteutettaviksi torstai – maanantai aikataululla, Finnairin suoria lentoja käyttäen, mutta halutessasi räätälöimme juuri sinua parhaiten palvelevan matkakokonaisuuden, ajankohtineen ja ohjelmineen.

Kohdetta ja golfmatkoja koskevat lisätiedot ja tiedustelut golf@viahippo.fi

Varaukset sekä lento- ja saatavuustiedustelut vastuullisen matkanjärjestäjämme You Travelin kautta info@youtravel.fi tai puhelimitse 020 155 1100.