Islanti – Golfia trollien ja saagojen mailla

Miltä kuulostaisi kierros golfia keskiyön auringon alla, mustan laavan ympäröimillä kentillä, satumaisten maisemien keskellä? Tule mukaan Via Hipon golflomalle Islantiin kokemaan maailman mystisimmät pelikentät.

Harva mieltää Islantia golf-kohteeksi. Kuitenkin golf on Islannissa tällä hetkellä toiseksi suosituin harrastus, ja lajin suosio sekä golfkenttien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosien aikana. Tällä hetkellä maassa on golfkenttiä 65, joista 17 on täyspitkiä. Golfiin on panostettu paljon, kun ottaa huomioon, että asukkaita tällä satujen saarella on vain 320 000. Golfkausi Islannissa on verraten lyhyt, toukokuun lopulta syyskuulle, mutta kesä-heinäkuussa voikin harrastaa vuorokauden ympäri, keskiyön auringon alla.

Via Hipon golfmatkojen ohjelma on suunniteltu kuusipäiväiseksi, sisältäen matkustuspäivien lisäksi kolmesta neljään pelipäivää. Majoittautuminen on Reykjavikin keskustassa, modernissa neljän tähden hotellissa.

Matkaohjelmamme osaksi valitut kentät ovat Islannin parhaimmistoa. Maan golfkentistä kymmenen suosituinta ja vanhinta sijaitsevat Reykjavikin lähistöllä, ja näiden joukosta olemme valinneet Via Hipon matkaohjelmaan kolme laadukasta 18-reikäistä kenttää, Keilirin, Grafarholtin ja Oddurin kentät. Kentistä parhaaksi on äänestetty ensimmäisen pelipäivän Keilir, jonka tarkkuutta vaativa etu-9 kulkee laavakenttien keskellä, kun taas taka-9 on links-kenttä upein merimaisemin. Keilirin ohella myös toisen pelipäivän kenttä, Islannin suosituin Grafarholt sijaitsee Reykjavikin alueella, sisämaan puolella, tarjoten haastetta korkeuserojen ja vaihtelevien väyliensä kautta. Kolmas matkapakettiimme kuuluva kenttä on Oddur, 20 minuutin matkan päässä Reykjavikista. Oddur on erittäin hyvin hoidettu ja kaunis kenttä Islannin uniikin maiseman keskellä.

Innokkaimmille asiakkaillemme olemme jättäneet vapaapäivän varalle myös yhden yllätyksen, Vestman-saarien kentän, joka sijaitsee osin tulivuoren sisällä, saarella keskellä Atlanttia. Jo lentomatka saarelle on elämys sinänsä, samoin kuin itse kenttä dramaattisine maisemineen.

Heille, jotka kokevat Vestmanin liian haastavana mutta haluavat pelata neljä kierrosta matkansa aikana, on vaihtoehtona myös Kidjabergin kenttä. Kidjaberg sijaitsee maisemallisesti upean, tunnin mittaisen ajomatkan päässä Reykjavikista. Täällä Islannin monimuotoiset maisemat näyttäytyvät myös kentältä käsin. Kierroksen aikana maisemaan mahtuu laavakenttiä, jäätiköltä sulavia jokia järvineen ja kirkkaalla säällä myös Hekla-tulivuoren majesteettinen siluetti tervehtii pelaajia. Matka Reykjavikista Kidjabergin kentälle on helppo, ja siirtyminen sinne tapahtuu vuokra-autolla. Muutoin on asiakkaan valittavissa haluaako hän valita matkapakettinsa osaksi valmiiksi järjestetyt lentokenttä- ja golf-kuljetukset vai vuokra-auton.

Valitsemalla matkapakettiinsa kolme pelipäivää, jää matkan aikana hyvin aikaa tutustua myös pääkaupunkiin ja maan muuhun tarjontaan, tehdä esimerkiksi retki mystisen kauniille ja ikuista nuoruutta lupaavalle Blue Lagoonille tai osallistua vaikka valassafarille. Monia muitakin nähtävyyksiä ja vaihtoehtoja löytyy päiväretkien kohteeksi ja autamme mielellämme niiden valinnassa.

Golfmatka Islantiin on taatusti ikimuistoinen. Tule ja koe tämä ihmeellinen maa samalla hyvässä seurassa harrastaen.

Kohdetta ja golfmatkoja koskevat lisätiedot ja tiedustelut golf@viahippo.fi

Varaukset sekä lento- ja saatavuustiedustelut vastuullisen matkanjärjestäjämme You Travelin kautta info@youtravel.fi tai puhelimitse 020 155 1100.